Hey, Hey, Dovlecei!
Va pup si va pup!
Cu mare bucurie va urez bine ati venit, sau revenit, la mine pe blog!
De data aceasta va intampin cu un articol foaarte fain, de care sunt tare incantata si la care s-a lucrat foarte mult ca sa iasa asa cum ne-am dorit.
Caci nu l-am facut singura, ci am avut niste ajutoare magice si de nadejde, despre care o sa va povestesc numaidecat.
Dar inainte de asta trebuie sa va precizez faptul ca de vreo 2 ani imi tot doresc sa fac acest articol cu cele mai “instagramabile” locuri din Bucuresti, insa mi-am adunat toata energia si entuziasmul pentru manifestarea acestei idei, abia dupa 2 excursii in Londra si Paris, unde cateva articole de genul acesta de pe internet, m-au ajutat sa gasesc in orasele respective locuri superbe, de care habar nu aveam.
Cam asta fac eu mereu de atunci, caut in search pe Google “Instagrammble places In : Barcelona, Mumbai, Venezia “ etc, gasesc adresele pe maps si punct ochit, punct lovit!
Si atunci am zis, ce-ar fi sa-i ajut si eu pe alti omuleti care ne viziteaza capitala sa mearga la sigur, in cele mai faine cartiere, cafenele, cladiri, pe care sa le admire, sau sa isi faca poze numai bune de urcat pe bloguri, Facebook, Instagram.
Si ca tot veni vorba de poze, ca tot vibe-ul acestui articol sa fie asa, ca din basme, am ales sa colaborez cu One Christina, unul dintre cei mai talentati fotografi pe care ii cunosc.
Ador viziunea ei si faptul ca toate fotografiile pe care le face arata ca niste picturi. Daca nu o stiti pe Cris, va invit pe profilul ei de Instagram sa aruncati o privire, iar daca ii admirati munca, nu va sfiiti sa apasati butonul de follow! . 🙂 Toate postarile ei va vor incanta ochii si sufletul.
Fotografiile am ales sa nu le facem cu o camera profesionala, tocmai pentru ca acest articol am vrut sa fie inspirational pentru toti oamenii, nu doar pentru content creatori, asa ca am ales sa folosim camera pe care absolut toti oamenii o au la indemna si o pot folosi in orice moment – camera telefonului mobil. Am vrut sa demonstram ca se poate si asa, fara aparatura scumpa, fara teleobiective, fara sa faci zeci de setari.
Noi am folosit camera telefonului meu, Samsung Galaxy s10 plus, atat pe functia si normala, cat si pe cea UltraWide , atunci cand voiam sa prindem cat mai mult din peisaj/cladiri, dar si pe night mood, in momentul in care la 5 p.m era deja intuneric afara, iar noi nu terminasem treaba.
Din punctul meu de vedere Samsung are cea mai misto camera, scoate niste fotografii incredibile, iar daca nu ma credeti pe cuvant, acest articol o sa vorbeasca in locul meu.
Timp de 4 zile am facut poze de dimineata pana seara, am schimbat mai multe tinute si locatii in aceeasi zi, la unele aveam noroc sa ajungem la timp, in altele cand deja era inchis, sau prea intuneric afara. Totul a fost o peripetie pe cinste, la sfarsitul careia am avut 7000 de poze, din care eu am selectat 300 (mi-a fost foarte greu sa fac asta), apoi Cristina a mai selectat si a editat tot ce urmeaza sa vedeti in continuare.
Gata, v-am tinut prea mult de vorba! Hai sa va arat ce locuri am ales pentru voi:
-
Piata Obor
Ador sa merg la piata. Iubesc agitatia de acolo, care e total diferita de agitatia din centrul orasului, caci totul e invaluit in culoare, arome, miresme si parfumuri care-mi mangaie toate simturile. Erau tarabele pline de dovleci aurii, struguri dolofani, ardei, gogonele, vinete si muulte, multe flori.
Este un loc mai neconformist si mai putin intalnit in fotografiile de Instagram si nu va ascund faptul ca am avut un pic emotii inainte sa ajungem acolo. Nu stiam cum vor reactiona oamenii cand vor vedea ca vrem sa facem poze. Insa aia a fost una dintre cele mai frumoase dimineti, ever! In primul rand nimeni nu era morocanos, nimeni nu se uita urat la noi, din contra majoritatea ma invitau la taraba lor sa ma pozez. M-au rugat si sa vand, sau sa servesc clienti la schimb. Hahaha! La struguri trebuia sa tip in gura mare: Gustul copilarieeeei, veniti sa cumparati gustul copilarieeeei, avem struguri parfumati, pentru sotie, sau amanta!”
Hai ca am facut-o si pe asta. Am plecat super happy de acolo, iar acesta este rezultatul:
-
Casa Oamenilor de Stiinta (Piata Lahovari, nr. 9 )
Casa Oamenilor de Stiinta a fost construita in 1914, de arhitectul I.D. Berindei si face parte din patrimoniul Academiei Romane.
Aceasta cladire nu este doar un restaurant, ci o constructive cu o arhitectura impresionanta, impartita in mai multe saloane, decorate cu vitralii si marmura. Interiorul este mai spectaculos decat exteriorul si cuprinde : Salonul Oglinzilor, Sala de sah, Sala Zodiac, Sala consiliu si Sala Edison.
Sincer va spun, nu stiu daca ai sau nu voie sa faci fotografii acolo, insa eu si Cristina ne-am incercat norocul la maxim. Initial ne-am dus sa facem o poza doar pe terasa, unde exista niste scari a caror simetrie m-a atras, apoi am intrebat un ospatar ce se intampla inauntrul cladirii.
Acesta ne-a spus ca o parte din sali se pregatesc pentru o nunta ce avea sa fie in acea zi. I-am spus ca vrem sa aruncam si noi o privire, iar acesta nu a avut nimic impotriva. Cand am reusit sa intram, am ramas cu gura cascata. Locul acela este o BIJUTERIE. Desi ne propusesm sa stam 5 minute, cred ca 2 ore nu am plecat de acolo.
Oriunde intorceam privirea, exista un cadru superb de fotografiat. Cred ca a fost locatia noastra favorita si mai cred ca am avut foarte, foarte mare noroc de am reusit sa ne facem poze acolo.
-
Strada General Eremia Grigorescu 17
La aceasta adresa gasiti restaurantul Shift Pub, unde puteti manca cele mai delicioase paste, iar fix langa, gasiti acest graffiti imens facut de artistii de la Sweet Damage Crew.
Tot pe aceasta strada gasiti si un magazine super fain cu tot felul de cristale, uleiuri, betisoare, carti si alte chestii ezoterice.
-
Strada Pictor Arthur Verona
Aceasta este strada mea preferata si una dintre cele mai frumoase din Bucuresti.
Este langa facultatea de arte, asa ca toti peretii, stanga/dreapta, sunt pictati de unii dintre cei mai talentati artisti din Romania. As spune ca este o straduta muzeu, dar in loc de tablouri, admiram street art. Faza misto este ca o data la ceva timp, sunt invitati alti artisti sa faca alte lucrari si mereu se schimba peisajul. Mi-ar placea mult sa arate asa macar 50% din Bucuresti. Ce ziceti? Facem o petitie pentru un Bucuresti mai vesel si mai colorat? 😀
-
Blocul de pe Vasile Conta nr. 3-4
Este un bloc inalt, in stil comunist, pe care multa lume il foloseste in pozele de Instagram datorita formei lui, in U, care seaaaaamana, un pic, un pic cu celebrele blocuri din Hong Kong. Iubitorii de Instagram stiu sigur la ce ma refer. 😀 Dar pana ajungem noi in China…..mai cautam cadre prin Bucuresti. 🙂
-
Gradina Botanica
Gradina Botanica din Bucuresti este un loc linistit si dragut, deloc aglomerat, perfect pentru plimbari romantice, sau relaxante, insa trebuie sa recunosc, nu la fel de frumoasa ca Gradina Botanica din Cluj-Napoca.
Toamna arata magic, datorita copacilor care imbraca toate nuantele de rosu, auriu, aramiu si galben, iar toate aleile se transforma in covoare de frunze in aceleasi culori.
Exista in gradina si 2 lacuri, unul mare destul de usor de gasit si unul foarte micut, mai ascuns, care arata feeric. Este o imagine rupta din basme, care te scoate cu totul din vibe-ul agitat al orasului.
Foarte misto este si sera cu plante exotice, care din pacate are un program foarte dubios. Este deschisa doar in anumite zile si atunci doar 3, 4 ore. 🙂 Noi nu am gasit-o niciodata deschisa, desi am mers in 2 zile diferite special pentru asta, dar am reusit totusi sa facem acolo o poza, apoi am fost date afara. Pacat, ar fi iesit ceva superb. Daca mergeti sa vizitati sera, neaparat sa va interesati de program inainte. PS: daca vreti sa faceti acolo shootinguri profi, cu aparatul, sa stiti ca este o taxa pe care trebuie sa o platiti. 🙂
-
Carturesti Carusel (strada Lipscani 55)
O cladire-monument din centrul istoric al Bucurestiului, isi redeschide portile dupa un sfert de secol, pentru a gazdui Carturesti Carusel, una dintre cele mai frumoase librarii din Romania.
Pe langa o selectie foarte bogata de carti, muzica si filme de arta, Carusel va asteapta si cu ceaiuri aromate, muzica in surdina,obiecte de design,decoratiuni, lansari de carte, sau expozitii ale unor artisti apreciati.
-
Arcul de Triumf
Arcul de Triumf este un monument situat in partea de nord a Bucurestiului, in sectorul 1, la intersectia soselei Kiseleff cu alte 3 bulevarde. A fost construit in perioada 1921-1922 si comemoreaza victoria Romaniei in Primul Razboi Mondial.
Daca ajungeti aici, neaparat intrati si in Herastrau, care este unul dintre cele mai frumoase parcuri din Bucuresti. Apoi mergeti la Muzeul Satului, unde noi nu am mai apucat sa intram pentru poze, dar va promit ca o sa va placa la nebunie. 🙂
-
Linea Closer to the Moon (strada Lipscani, nr 17)
Unul dintre locurile mele favorite din oras, atunci cand vreau sa beau un cocktail bun cu o priveliste superba in fata ochilor.
Vara am vazut de aici cele mai frumoase si spectaculoase apusuri.
Iarna se ansambleaza igloo-uri pe rooftop, iar dupa ce ninge, pare ca esti pe alta planeta acolo. Daca ajungi in Bucuresti, neaparat trebuie sa ajungi si aici. 🙂
-
Bistro Cismigiu ( Bd. Regina Elisabeta, nr.38 )
Un restaurant pastelat si diafan, in Hotel Cismigiu la ultimul etaj.
Puteti merge acolo ca sa mancati, sau ca sa beti un ceai. Rozul care predomina in incapere o sa va topeasca inima.
-
InfiniTea ( Dr. Grigore Romniceanu, nr 7, etaj 1 )
Ceainaria mea fa-vo-ri-ta din Bucuresti. In primul rand este situata in Cotroceni, cel mai frumos cartier din punctul meu de vedere, (zona in care visez eu sa locuiesc), in al 2 lea rand, atat gradina, cat si interiorul casei, sunt magice si au puterea sa te transpuna de cum faci primul pas inauntru, in alt timp si spatiu.
Un loc rupt din povesti, absolut fermecator, mai ales daca sunteti niste firi romantice, care fug de tot ce este banal.
-
Matcha Bar Bucharest ( Bd. Dacia nr.25 )
Trebuie sa recunosc, tapetul cu flamingo si usile roz m-au facut sa vin aici pentru prima data. Este un loc facut asa, dupa sufletul si imaginatia mea. 🙂 Sunt un om simplu, vad roz – dau like. 😛
Daca vreti sa beti ceva bunut pe baza de matcha, sa sorbiti o limonada de trandafiri, sa mancati o salata buna, sau o prajitura vegana, acesta este locul potrivit. Personalul este mai mult decat amabil. Recomand cu mare drag!
-
Bineinteles ca nu puteam sa nu includ in aceasta lista si Casa Poporului, care pe mine nu ma atrage in mod deosebit, dar stiu ca pentru turisti este de mare interes. 😀
Palatul Parlamentului masoara 270 m pe 240 m, 86 m inaltime si 92 m sub pamant, realizat in spiritul arhitecturii realist socialiste. Are 9 niveluri la suprafata si 9 subterane.
Este a2a cea mai mare cladire (ca suprafata) din lume. Desi a costat si costa enorm in bani si suferinta, 70% este nefolosita, mare parte nefiind structurata pentru nevoile indivizilor, ci pentru dorintele megalomanice ale lui Ceausescu, cultul personalitatii punandu-si amprenta pe acest edificiu.
-
Calea Victoriei
- Calea Victoriei arata superb oriunde ai intoarce privirea, dintr-un capat in altulRecomand acest boulevard si pentru poze, dar in special, pentru plimbari lungi si vizite, caci pe Calea Victoriei veti gasi foarte multe monumente de arhitectura cum ar fi: Muzeul National de Istorie a Romaniei, Biserica Zlatari, Biserica Doamnei, Grand Hotel Du Boulevard, Sediul central CEC, Cercul Militar National, Casa Capsa, Teatrul Odeon, Palatul Telefoanelor, Ateneul Roman, Casa Vernescu etc.
-
Casa Bosianu
- Printre copacii celebrului parc Carol din Capitală se ridică o clădire mândră care se încăpăţânează să reziste vremurilor. A fost construită cu mult timp înainte de amenajarea frumosului parc şi imobilul l-a găzduit inclusiv pe Alexandru Ioan Cuza chiar înainte de Unirea Principatelor Române, de la 24 ianuarie 1859. Casa Bosianu, căci despre ea este vorba, adăposteşte în prezent biblioteca Institutului Astronomic al Academiei Române.„Este o casă care are într-adevăr o istorie foarte bogată, atât prin personalitatea proprietarului ei, pentru că este vorba de Constantin Bosianu, cât şi pentru ce s-a întâmplat în această casă de-a lungul istoriei, până în zilele noastre. Pentru că, la ora actuală, este sediul bibliotecii Institutului Astronomic al Academiei Române, deci, iată, ea continuă să fie vie”, a afirmat într-un interviu filmat pentru Descoperă Magda Stavinschi, astronom şi fost director al Institutului Astronomic al Academiei Române
- Si cu aceste poze, dragii mei, am incheiat seria de 15 locuri instagramabile din Bucuresti.Bineinteles ca lista cu locuri faine este muuult mai lunga, dar ar fi trebuit sa mai avem la dispozitie multe saptamani sa le putem include pe toate in acest articol.Sper ca o sa va placa si o sa va inspire fotografiile facute de noi.
- Sper ca v-am convins ca nu aveti nevoie de aparatura scumpa si ca un telefon este de ajuns pentru a surprinde cele mai faine cadre. Iar daca vreti sa va cumparati un telefon nou si inca nu stiti ce sa alegeti, eu va recomand din toata inima acest Samsung Galaxy s10 plus care face minuni.Astept parerea voastra in comentarii si chiar vreau sa imi scrieti, cu ce alte locuri faine ati mai completa voi lista mea de mai sus, poate voi face in primavara cand se mai incalzeste si partea a2a a acestui articol. Ce ziceti?
- In incheiere, va multumesc din inima pentru rabdare si atentie, daca vreti sa sustineti munca noastra, ne-ati ajuta foarte mult cu un share al acestui material.Va pup apasat, va doresc multa inspiratie si feed-uri faine pe Instagram! 😛
- Cu dragoste,Sinziana
OMG ce poze frumoase,multumim pentu idei !!
Esti minunata🧚♀️
Ce de locuri frumoase! Multe le stiam deja, dar din pacate nu am ajuns sa ma pozez. In primavara o sa intorc la articolul tau.
Felicitari pentru munca voastra!!
🔥🔥🔥 you amazing
Felicitări!!!
Supeerb😍⭐
M-ai facut sa imi fie dor de București!
Buna! Ce brand sunt cizmele albe cu negru?
Sunt multe locuri pe care nu le știam, iar fotografiile sunt de impact. Superbă postare!